In martie, Benevo, companie Topolinski, a amanat pentru vara inceperea constructiei centrului comercial Victoria City si a adus in functia de sef al diviziei de retail pe Burcu Uygurcetin, care a ocupat aceeasi pozitie in cadrul GTC Romania.

Victoria City Center va cuprinde un centru comercial si un turn de birouri cu o suprafata inchiriabila totala de 68.000 metri patrati, avand acces direct la statia de metrou Jiului.

Printre chiriasi se numara hipermarketul Cora, H&M, Hervis, C&A, Mango, Deichmann si Koton, Cine Grand cu 8 sali.

Centrul va avea un etaj care va cuprinde un spatiu de divertisment si de restaurante, atat in interior, cat si exterior, insumand 12.000 metri patrati. De inchirierea zonei de retail se ocupa compania Colliers. 

Proiectul va avea o zona de divertisment in aer liber, care include curse cu franghii, tiroliana, escaladare si rapel la perete, un patinoar si una de interior, cu zona de escaladare dedicata copiilor, la o scara mult mai mare. 

Benevo incepe faza de inchiriere a unui spatiu de 16.900 metri patrati pentru turnul de birouri care va include o suprafata aditionala de 3.000 metri patrati de retail conectata la centrul comercial, unde va fi amenajata si o sala de fitness. Turnul de birouri va gazdui 2.000 de angajati. 

"Ca urmare a cererii ridicate din prima faza a centrului, Benevo lucreaza deja la faza a II-a a acestuia, care va inseamna un plus de 15.000 metri patrati de retail. Finalizarea turnului Victoria City este programata pentru primul trimestru al anului 2016 si este inchiriata de catre The Advisers Knight Frank", anunta Benovo. 

Victoria City este dezvoltat de Benevo, in parteneriat cu firma CD Capital, tot cu capital canadian.  Benevo este o companie privata de investitii si dezvoltare in Canada si Romania. Topolinski a preluat anul trecut fabrica de pompe Aversa din Bucuresti, care urmeaza sa fie relocata.

In zona, AFI Europa a anuntat de asemenea un centru comercial, pentru care lucrarile ar putea sa inceapa in acest an. 

Benovo detine in Bucuresti cateva sute de apartamente si a achizitionat, de asemenea, platformele industriale Vulcan si Aversa, pentru 21,6 milioane de euro, respectiv 17,3 milioane de euro. Pentru terenul de la Textila Dacia, compania canadiana a platit circa 40 de milioane de euro.