Proiectul, desfasurat pe o suprafata de 620.000 metri patrati, situat in zona soseaua Chitila, va cuprinde un centru comercial si un parc de retail.

Colosseum va avea 190.000 de metri patrati de spatii destinate comertului detailist, cu peste 480 de magazine si 8.500 locuri de parcare, iar 58.000 de metri patrati vor fi alocati parcului de retail.

Prima faza a proiectului prevede constructia parcului de retail, cu spatii comerciale de la 1.500 de metri patrati la 19.500 metri patrati.

Printre chiriasi se numara Carrefour si reteaua de bricolaj Leroymerlin.

Reprezentantii dezvoltatorului au anuntat ca pâna in prezent au fost efectuate toate lucrarile pregatitoare pentru inceperea constructiei.

"Vom investi pentru intreg proiectul 350 milioane euro. Am inceput deja lucrarile pentru prima faza, care presupune o investitie de 90 milioane euro, aceasta urmând sa fie finalizata in primavara anului viitor, iar faza a doua va fi incheiata in 2012", a declarat Ellisseos Ulysses Vafiadis, directorul Nova Imobiliare, citat de Mediafax.

El a precizat ca banca finantatoare si contractorul general sunt deja selectati si vor fi anuntati in perioada urmatoare.

Potrivit sursei citate, România a ramas, in pofida crizei, o piata atractiva pentru investitori, cu un important potential de crestere, fiind mai bine pozitionata decât multe state europene.

"Colosseum este cea mai mare investitie a noastra pana in prezent, dar derulam proiecte si in alte state europene", a mai spus Vafiadis.

El a adaugat ca Nova Imobiliare nu are o abordare "oportunista" si nu intentioneza sa vanda proiectul Colosseum.

Reprezentantul Nova Imobiliare a aratat ca dezvoltatorul are in vedere si alte investitii in România, dar nu va incepe proiecte noi pana la finalizarea Colosseum.

"Probabil vom incepe o dezvoltare urbana, dar nu pot oferi alte detalii in acest moment", a afirmat Vafiadis.

Nova Imobiliare a anuntat proiectul inca din 2006, termenul initial de finalizare a primei faze fiind stabilit pentru 2009