Cafeneaua Starbucks din Palas Mall, situata in zona intrarii principale, va avea o suprafata de 150 metri patrati, iar vara va fi completata de o terasa de 100 metri patrati.

De asemenea, reteaua va deschide o cafenea in parcul din jurul complexului Palas Iasi, cu o suprafata de 250 metri patrati, la care se adauga o terasa de 270 metri patrati.

"Prin noile inaugurari, compania Iulius Group marcheaza cel de-al treilea parteneriat incheiat cu Starbucks in reteaua nationala de mall-uri, dupa Iulius Mall Cluj si Iulius Mall Timisoara. Ansamblul urbanistic Palas este primul proiect de retail din Romania in care Starbucks va deschide doua locatii, in mall si in parc. (...) Una dintre cafenele va reprezenta o locatie - destinatie, iar cealalta va fi axata pe conceptul de take-away", a declarat, intr-un comunicat Oana Diaconescu, seful departamentului de retail al Iulius Group, detinut de omul de afaceri Iulian Dascalu.

In prezent, Starbucks are 11 unitati in Romania, dintre care opt in Bucuresti si cate una in Constanta, Cluj-Napoca si Timisoara.

Ultima locatie a fost inaugurata la sfarsitul lunii septembrie in complexul de birouri Novo Park din Pipera.

Starbucks a intrat pe piata din Romania in aprilie 2007, deschizand prima cafenea din Europa Centrala si de Est, ca rezultat al unui joint-venture incheiat cu partenerul sau european, grupul elen Marinopoulos. Grecii au pierdut franciza lantului de cafenele in Romania, actionariatul fiind schimbat la inceputul anului cu un joint venture intre mai multi antreprenori bulgari si compania-mama.

Starbucks are peste 20.000 de cafenele in 65 de tari si este cunoscuta si pentru marca proprie de cafea.