Povestea Starbucks Secret, cea mai securizata cafenea din lume. Angajatii sunt "sub acoperire", seful echipei care a ajutat la gasirea lui ben Laden a recrutat aici
Cafeneaua Starbucks din sediul CIA, cunoscuta drept "Starbucks Secret", este una dintre cele mai aglomerate din SUA. Aici angajatii sunt "sub acoperire", nu imprima numelor clientilor pe canile de cafea si nici nu ofera carduri de fidelitate. Totul din motive de securitate, scrie Washington Post.
Ce inseamna sa ai job la Starbucks Secret
La "Starbucks Secret", angajatii trec prin interviuri riguroase si verificari si sunt escortati de agenti atunci cand parasesc zona in care lucreaza.
Cei noua angajati care prepara cafelele sunt avertizati adesea cu privire la riscurile de securitate.
"Le spunem ca daca cineva este foarte interesat de locul unde lucreaza si pune prea multe intrebari, trebuie sa ne anunte", a precizat supervizorul.
O angajata a povestit ca in prima zi de lucru, a introdus adresa in GPS pentru a ajunge la serviciu, dar nu a aparut nimic, astfel ca a trebuit sa ceara detalii de la persoana care a angajat-o. "Mi-am dat seama ca lucrez pentru Starbucks la CIA", a afirmat ea, adaugand ca nu le poate spune prietenilor unde munceste. "Prietenilor le pot spune cel mult ca lucrez intr-o cladire federala".
Clientela uriasa. Seful echipei care a ajutat la gasirea lui Osama ben Laden, recrutat la Starbucks Secret
Clientela inseamna de mii de analisti si agenti, economisti si ingineri, geografi si cartografi care strang informatii si lanseaza operatiuni secrete in unele dintre cele mai violente locuri din lume.
"Evident, suntem tipul de personalitate dependenta de cofeina", a declarat un ofiter.
Complexul este ultrasecurizat, putini ies afara pentru cafea, iar cozile, atat dimineata cat si dupa-amiaza, se pot intinde pe holuri.
Managerul a declarat ca misiunea lor speciala este sa umanizeze mediul de lucru pentru angajati, care lucreaza adesea sub presiune, in birouri fara geamuri.
Noul supervizor voia ca angajatii sa scrie numele clientilor pe canile de cafea, pentru a reduce perioada de asteptare si a evita confuziile, asa cum se procedeaza in alte cafenele Starbucks din lume.
"Dar prezentarea numelui ii facea pe oameni - stiti, agentii sub acoperire, sa se simta inconfortabil. Nu era potrivit pentru acest loc", a explicat un expert pe probleme alimentare din cadrul CIA.
Supervizorul a afirmat ca si-a auzit adesea clientii vorbind in limbi straine, precum germana sau araba.
Tot aici se desfasoara multe interviuri de angajare, pentru agenti care vor sa se mute de la un departament la altul al CIA.
Seful echipei care a ajutat la gasirea lui Osama ben Laden, de exemplu, a recrutat un adjunct pentru aceasta operatiune la Starbucks, a declarat un alt ofiter.
O femeie agent a povestit ca se intalneste adesea la Starbucks cu fosti colegi de liceu sau de facultate, despre care nu stia ca lucreaza acolo.
"Lucrul la agentie nu este ceva ce scrii pe e-mail sau pe Facebook", a subliniat ea.