De la bluze fine din matase, pantaloni sau cizme si pana la pardesie, esarfe sau bijuterii, toate costa de acum mai putin. Bani sa aveti de cheltuit. Atentie, masurile mici si medii dispar in primele zile, dupa aceea va gasiti mai greu ceva sa vi se potriveasca. Pe de alta parte, unii comercianti mai taie o data din preturi, pana la 70% sau chiar 90%, in scurt timp.

In tot mai multe magazine, preturile sunt acum la jumatate, iar clientii se inghesuie in cabinele de probe. Moda cumparaturilor dupa sarbatori s-a extins si la noi, la fel ca in marile capitale ale modei. De exemplu, o tinuta casual, potrivita pentru toate sezoanele, avea inainte pretul intreg de 200 de lei. Acum, in perioada reducerilor, o gasiti la 70 lei.

Un studiu Euromonitor arata ca romanii cheltuiesc anual in jur de doua miliarde de euro pentru imbracaminte. In sapte ani cifra s-ar putea dubla, potrivit expertilor in moda. Si asta pentru ca romanilor le place sa fie bine imbracati.

Chiar daca retailerii prezenti pe piata autohtona incearca sa-i "momeasca" pe romani cu tot felul de promotii si reduceri, sunt inca multi oameni care prefera sa mearga cel putin o data pe an la shopping in strainatate. Destinatiile preferate sunt Viena, Paris, Milano, Frankfurt si Dubai, unde cheltuiesc pana la 30 de milioane de euro anual, doar pe articole vestimentare.