Romanii tin la eticheta. Targul de delicatese, la care un jambon costa 2.000 de euro, iar o sticla de vin, 120 de euro VIDEO
Luxul nu stie ce-i criza, iar romanii sunt bogati. Poata va suna stiintifico-fantastic, dar acesta este punctul de vedere al comerciantilor de delicatese. Cu totii si-au prezentat astazi produsele exclusiviste, la un salon de vinuri si gastronomie, organizat la Bucuresti. Cei pentru care banii sunt doar un amanunt au dat o mie de lei pentru un kilogram de carne de porc si 160 de lei pentru o cutiuta de fois gras.
Vedeta salonului a fost porcul iberic. Iar un jamon costa de 50 de ori mai mult decat banalul ciolan pe care noi il gatim cu fasole, de pilda.
Chit ca pretul este prohibitiv, explicatii exista. Animalele din aceasta rasa mananca doar ghinda si traiesc in semisalbaticie. Pana sa ajunga la vanzare, carnea lor este afumata timp de 3 ani.
Un picior de porc de rasa spaniola costa cam cat o vacanta intr-un hotel de 5 stele, nici mai mult, nici mai putin de 2.000 de euro. Gustul merita banii, incearca sa ne convinga producatorul spaniol.
Din Franta vine un vin botezat Chanel. Desi costa 120 de euro sticla, iar romanul de rand ofteaza si trece mai departe, salonul nu a dus lipsa de clienti.
De la acelasi targ, cunoscatorii au putut sa isi faca aprovizionarea cu sare neagra sau piper care nu provoaca stranutul. Costa 50 de lei suta de grame.
Pe acelasi subiect: