Reducerea TVA la alimente a dus la o crestere cu 17% a numarului produselor vandute in primele doua saptamani din iunie
Reducerea TVA la alimente, la 9%, a dus la o crestere cu 17% a numarului produselor vandute in primele doua saptamani din iunie, potrivit unui nou studiu.
Preturile au scazut in medie cu 11% in categoriile monitorizate de Nielsen Romania, retailerii impreuna cu producatorii mentinandu-si promisiunea facuta consumatorilor.
Cele mai dinamice categorii de produse au fost cele care au redus pretul cel mai mult: cafea, carne, branza, bauturile non-alcoolice, snacksuri.
Pentru cafea, de exemplu, o reducere de pret in medie cu 15% a dus la o crestere a volumelor cu aproximativ 25% fata de aceeasi perioada a anului 2014.
"Estimam ca vom avea parte de multe schimbari in piata. Vor trece consumatorii catre produse premium, vor consuma mai multa cafea, carne si branza sau este doar un efect imediat al reducerii preturilor? Cat vor ramane preturile la acest nivel si ce se va intampla cand acestea vor incepe sa se majoreze?', se intreaba realizatorii studiului.