Directorul comercial Jose Carlos Gonzales-Hurtado si directorul de marketing Patrick Rouvillois vor pleca din companie si nu vor fi inlocuiti, au spus sursele.

Un veteran in sectorul de retail, Plassat a venit la Carrefour pe 2 aprilie, ca director operational, si urmeaza sa preia rolul de director general in iunie. El are experienta in restructurarea companiilor si reputatia ca taie fara mila costurile.

Provocarea cu care se va confrunta Plassat este sa inverseze lipsa de performanta a operatiunilor Carrefour in Europa, in special in Franta, intr-o perioada in care stagnarea salariilor, masurile guvernamentale de austeritate si cresterea preturilor reduc veniturile populatiei.

Analistii anticipeaza ca Plassat va astepta cel putin pana in iunie sau, mai probabil, pana la publicarea rezultatelor Carrefour pentru primul semestru, in august, inainte de a-si prezenta strategia pentru al doilea mare retailer al lumii, dupa Wal-Mart.

Retaildetail.eu: Carrefour ar putea parasi Romania si alte 8 tari in aceasta vara

Carrefour nu a confirmat plecarea celor doi directori si nu a comentat de ce numele acestora nu mai figureaza pe lista membrilor conducerii, de pe site-ul grupului.

Plassat se va intalni joi cu reprezentantii sindicatelor, pe fondul temerilor ca grupul va concedia mii de angajati din Franta.

Vanzarile Carrefour la nivel mondial au urcat in primul trimestru cu 1,5%, la 22,49 miliarde euro. In conditii comparabile, eliminand efectele de calendar, variatia pretului carburantilor si a cursului de schimb valutar, vanzarile Carrefour la nivel mondial au coborat cu 0,1% in primul trimestru, in principal din cauza performantelor dezamagitoare ale hipermarketurilor din Franta si impactului masurilor de austeritate implementate in statele din sudul zonei euro, unde consumatorii au redus bugetele destinate chetuielilor discretionare.

In Romania, vanzarile Carrefour au crescut cu 3,6% in primul trimestru al acestui an, la 277 milioane euro, de la 267 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut. Carrefour are in Romania 52 de supermarketuri, 5 francize si 25 de hypermarketuri.