La ora 12:24 GMT, titlurile Carrefour erau tranzactionate in urcare cu 8%, la 18,24 euro pe unitate, transmite Bloomberg. 

Actiunile Carrefour au scazut cu 39% in ultimele 12 luni, evaluand grupul francez la 12,3 miliarde de euro. 

Plassat, in prezent sef al companiei de incaltaminte si imbracaminte Vivarte, este fost director al grupului francez Casino si a lucrat si la divizia spaniola a Carrefour. Ar putea fi numit director general al Carrefour cel mai devreme in weekend-ul viitor, potrivit site-ului revistei Lineaires. 

Presiunile asupra lui Olofsson au crescut in 2011, dupa ce acesta a facut mai multe avertismente referitoare la profitabilitatea Carefour, dar si in urma plecarilor unor directori si a schimbarilor radicale de strategie care au avut loc in decurs de un an. 

Un purtator de cuvant al Carrefour a refuzat sa comenteze informatiile. 

Vanzarile Carrefour la nivel mondial au stagnat la aproximativ 24 miliarde euro in 2011, iar compania a anuntat ca evalueaza strategia de revigorare a hipermarketurilor din Europa de Vest, avertizand ca profitul de anul trecut este spre pragul de jos al unei prognoze care a fost considerata oricum drept pesimista. 

Carrefour detine peste 15.500 de magazine, in 32 de tari.  In Romania, are 46 de supermarketuri si 25 de hypermarketuri. Vanzarile grupului in Romania au crescut anul trecut cu 4,8%, la 1,184 miliarde euro, datorita extinderii retelei de magazine, informeaza Mediafax.