Proiectul a fost achzitionat de NEPI, in 2013, si extins cu 11.000 mp dedicati zonei de retail si divertisment, devenind principalul pol de retail si petrecere a timpului liber, atat pentru judetul Hunedoara, cat si pentru intreaga regiune.  

Ansamblul  comercial din Calea Zarandului, numarul 87, ce include printre altele METRO, Praktiker si Auchan, ajunge astfel la o suprafata totala inchiriabila de 54.000 m².

Shopping City Deva reuneste sub acelasi acoperis brand-uri internationale de fashion, incaltaminte si accesorii, prezente pentru prima oara in regiune, precum: ALTEX, Benvenuti, C&A, CCC, Cinema City, Deichmann, Gatta, H&M, JYSK, Kendra, KFC, Noriel, Orsay, Pepco, Salamander, Takko.

"Dezvoltarea si modernizarea centrului comercial existent, intr-unul regional dominant pentru judetul Hunedoara și imprejurimi face parte din strategia NEPI de extindere si modernizare a proprietaților din portofoliu. Pe langa oferta variata de retail si de divertisment, acest proiect, in care am investit 14 milioane de euro, din 2013 si pana acum, este un motor de crestere economica pentru intreaga regiune" a declarat Tiberiu Smaranda, director executiv in cadrul NEPI.  

Zona de divertisment beneficiaza de cinematograful multiplex cu sase sali de proiectie, dotate cu ultima tehnologie 3D, operat de Cinema City. Food court-ul si cafenelele completeaza perfect aceasta zona si ofera o varietate mare de bucatari

In premiera, mall-ul aduce o zona de divertisment pentru toate varstele: un centru de distractie dotat cu patru piste de bowling, 10 mese de biliard, dar si un casino deschis non-stop.

Cei mici au la dispozitie un spatiu de joaca ultramodern. 

Shopping City Deva are si 1700 de locuri de parcare gratuite.