"Magazinele ce urmeaza a fi integrate in retea vor fi operate in regim de franciza si reprezinta primul pas al grupului Carrefour de a extinde acest format in afara Capitalei. Rost Com, retea cu traditie in Brasov, gestioneaza un total de 15 magazine, iar Traditional Ecologic opereaza 5 unitati situate in Bucurest si Ilfov. In perioada urmatoare, Carrefour va elabora, impreuna cu noii sai parteneri, un plan de integrare a magazinelor in reteaua Express", se arata intr-un comunicat al companiei franceze. 

Carrefour opereaza in Romania trei formate de magazine, cu un total de 119 magazine - 24 de hipermarketuri Carrefour, 68 de supermarketuri Market si 27 de magazine de proximitate Express. 

Compania este implicata intr-un astfel de parteneriat si cu reteaua Angst, iar anul trecut grupul francez a achizitionat sase magazine de la Aliment Murfatlar Constanta, afacere controlata de producatorul de ulei Argus Constanta (55,04%) si de producatorul din industria de panificatie Dobrogea Grup (41,6%). 

Carrefour a inregistrat anul trecut pe piata romaneasca vanzari de 986 milioane euro, fara TVA, cu 3% mai mari fata de valoarea din 2011.