Pentru a accesa această facilitate, cei interesaţi sunt invitaţi să se înscrie în program până pe data de 7 decembrie 2020, printr-un e-mail transmis pe adresa companiei.

"Compania înţelege nevoia de a susţine micii producători locali de legume fructe afectaţi de necesitatea de a oferi măsuri sporite de siguranţă, esenţiale în contextul actual, sau de temperaturile scăzute de afară şi lansează astfel o invitaţie către aceştia de a utiliza suprafeţele de vânzare din cadrul tuturor celor 135 de magazine Kaufland din întreaga ţară. Din 8 decembrie şi pe tot parcusul lunii, Kaufland oferă micilor producători interesaţi suprafaţă de vânzare în magazine, pentru a fi alături de ei în eforturile de a depăşi mai uşor această perioadă. Producătorii interesaţi sunt invitaţi să se înscrie în demers printr-un e-mail la [email protected], iar Kaufland îi va găzdui, oferindu-le spaţiu de vânzare în magazin şi sisteme comerciale moderne. Demersul vizează producătorii mici de legume fructe din toate judeţele ţării, iar colaborările se vor face la nivel regional", precizează retailerul.

Potrivit companiei, acestora li se va asigura plata rapidă, la trei zile, în loc de şapte zile, termenul de plată standard pentru producătorii mari de legume fructe.

Producătorii de legume-fructe trebuie să îndeplinească o serie de condiţii pentru a fi acceptaţi în programul derulat de Kaufland: să aibă atestat de producător agricol; să aibă PFA sau să fie întreprindere individuală sau familială; să poată emite facturi la zi, cu plata la trei zile; să respecte legislaţia în domeniul siguranţei alimentare şi la livrarea produselor în depozitul Kaufland să poată pune la dispoziţie: declaraţie de conformitate, aviz de livrare, buletin de analize pentru articole bio (acolo unde este cazul); să aibă autorizaţie sanitar veterinară ANSVSA (Ord. 111/2008) şi certificare a depozitului (acolo unde este cazul).

Kaufland este una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în opt ţări, 132.000 de angajaţi şi o reţea de 135 de magazine în România.