Cele trei mari lanţuri de supermarketuri din Vietnam - Lotte Mart şi Saigon Co-op din Ho şi Min, dar şi Big C din Hanoi - au început să introducă frunze de banan în locul foliilor de plastic folosite pentru ambalarea legumelor, potrivit site-ului de ştiri Vnexpress, scrie Agerpres.

Cumpărătorii care au trecut pragul Lotte Mart din Ho şi Min au fost recent surprinşi să găsească ceapă, bame şi alte legume ambalate în frunze de banan, a notat publicaţia online adăugând că după ce metoda va fi testată în oraşul din sudul ţării utilizarea acestui tip de ambalaj va fi extinsă în toate magazinele lanţului până la sfârşitul anului.

Măsura face parte dintr-un efort de trecere către utilizarea produselor pentru ambalare prietenoase cu mediul şi nu se rezumă doar la legume, ci şi la carne proaspătă, potrivit publicaţiei citate.

Lotte Mart a pus de asemenea în vânzare paie din hârtie şi cutii pentru alimente realizate din reziduuri de la procesarea trestiei de zahăr, în timp ce ambalajele din plastic pentru ouă au fost înlocuite cu unele din hârtie.

Big C oferă cumpărătorilor pungi în totalitate biodegradabile, fabricate din praf de porumb.

Vietnam generează aproximativ 2.500 de tone de deşeuri de plastic pe zi, conform cifrelor oficiale.

Ţara se situează pe locul al patrulea la nivel mondial în clasamentul statelor cu cea mai mare cantitate de plastic care ajunge în oceane, potrivit Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).