"Ca urmare a analizelor strategice anuale si a evaluarii portofoliului de magazine, Mega Image a luat decizia de a inceta operatiunile actuale din orasul Pitesti. Cele patru magazine din Pitesti (Mega Image Negru Voda, Mega Image I.C. Bratianu, Shop&Go Calea Dragasani 5 si Shop&Go Doaga 2) vor fi inchise in saptamanile care urmeaza", potrivit  Mega Image, citat de Agerpres.

"In ciuda eforturilor pe care compania le-a facut de la deschiderea acestor magazine, performanta vanzarilor in aceste spatii nu atinge nivelul scontat. Mai mult, investitiile facute in publicitate, logistica, preturi si promotii nu au adus rezultatele asteptate, ci s-au adaugat la pierderile deja inregistrate. Ne vedem nevoiti sa luam o decizie dificila, aceea de a inchide in perioada urmatoare, cele patru magazine situate in orasul Pitesti, respectiv doua magazine Shop&Go si doua magazine Mega Image. Decizia este regretabila, intrucat cunoastem implicarea fiecaruia dintre proprietarii spatiilor noastre si a partenerilor nostri in construirea unei povesti comune de succes. Din pacate, insa, trebuie sa avem in vedere performanta actuala a magazinelor, care este una sub nivelul asteptarilor noastre", a declarat directorul general al Mega Image, Xavier Piesvaux. 

Compania anunta ca orasul Pitesti se va mentine in atentia sa si nu exclude posibilitatea revenirii pe piata locala, odata cu aparitia unor "conditii favorabile".

Mega Image afirma ca decizia referitoare la incetarea operatiunilor din orasul Pitesti reprezinta o exceptie la planul de expansiune al retelei de magazine.

"Compania va continua procesul de extindere a retelei de magazine in Bucuresti, Constanta, Brasov, dar si in alte localitati unde Mega Image este deja prezenta. Concentrarea investitiilor noastre in localitatile unde nivelul de performanta este adecvat reprezinta argumentul din spatele deciziei luate in cazul orasului Pitesti. Insa, aceasta este o decizie punctuala, care nu va influenta in niciun fel ritmul nostru de expansiune in piata de retail din Romania, care, conform estimarilor noastre, va fi la acelasi nivel cu cel din ultimii ani", a spus, directorul de Operatiuni al Mega Image, Mihai Spulber. 

Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 420 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image (203), Shop&Go (214), AB Cool Food (1), Gusturi Romanesti (1), Mega Drive (1). 

Mega Image face parte din grupul Delhaize, retailer international infiintat in 1867 in Belgia ce opereaza in prezent pe trei continente.