Kingfisher a preluat si disponibilitati cash de 7 milioane euro in cadrul aceleiasi tranzactii. Suma totala platita de compania britanica se ridica la 63 milioane lire (75 milioane euro), transmite Mediafax.

Cele 15 magazine preluate de Kingfisher de la Bricostore au avut vanzari de 11 milioane lire sterline (13 milioane euro) in prima luna in care au fost incluse in rezultatele grupului, se arata in raport. 

Kingfisher a anuntat in luna aprilie ca a preluat de la compania franceza de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro anul trecut, si ia in calcul posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine. 

Kingfisher cauta in continuare achizitii la nivel international si ar putea avea optiunea de a cumpara magazine din Romania si Turcia ale lantului austriac bauMax, a declarat in luna iunie seful companiei, Ian Cheshire.

Magazinele din Romania vor fi reconfirgurate in formatul Brico Dépôt, utilizat de grupul britanic in Franta si Spania. 

Kingfisher are aproximativ 1.050 magazine in noua tari din Europa si Asia si a inregistrat vanzari de 10,57 miliarde de lire sterline (12,3 miliarde de euro) pentru anul fiscal incheiat in ianuarie, in scadere cu 2,4% fata perioada similara a anului anterior.