Nivelul pretului sub valoarea neta a activelor a fost determinat in special de faptul ca dreptul absolut de proprietate se exercita pe 60% din magazinele implicate in tranzactie, a precizat sursa.

Kingfisher a anuntat joi ca a preluat de la compania franceza de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro anul trecut, si ia in calcul posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine. Retailerul a precizat ca tranzactia va fi finalizata in urmatoarele doua luni si in primul an nu va influenta profitul.

Magazinele din Romania urmeaza sa fie reconfirgurate in formatul Brico Dépôt, utilizat de grupul britanic in Franta si Spania.

Dupa preluarea celor 15 magaizne, Kingfisher ajunge la aproximativ 1.050 de unitati in noua tari din Europa si Asia.
Kingfisher a inregistrat vanzari de 10,57 miliarde de lire sterline (12,3 miliarde de euro) pentru anul fiscal incheiat in ianuarie, in scadere cu 2,4% fata perioada similara a anului anterior.

Compania Bricostore face parte din grupul Bresson, cu activitati in sectorul de retail. Bresson detine in prezent in Franta supermagazinele alimentare Monoprix si spatiile comerciale But, destinate articolelor de mobilier.

Pe piata romaneasca de bricolaj functioneaza companii precum Ambient, bauMax, Bricostore, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI si Praktiker.