Compania cauta "destul de tare" oportunitati de achizitii, a declarat Cheshire, intr-un interviu pentru Bloomberg, notand ca pe piata europeana evolutia indica iesirea unor jucatori sau consolidare in urmatorii ani. 

Retailerul britanic ar fi interesat de achizitia unor magazine Praktiker din Polonia, daca acestea vor deveni disponibile, a afirmat Cheshire. Praktiker deruleaza in prezent un proces de restructurare a operatiunilor. 

Ar putea sa apara oportunitati si pentru cumpararea in Turcia si Romania de magazine detinute de retailerul austriac de bricoloaj bauMax, a mai declarat seful Kingfisher.

Bloomberg nu a putut contacta un reprezentant al bauMax pentru comentarii. Compania detine in Romania 15 magazine.

De asemenea, ar putea putea exista oportunitati de achizitie a unor magazine in Franta, unde Kingfisher este lider prin lantul de magazine Castorama, iar jucatorii mai mici, care functioneaza in regim de franciza, au dificultati din cauza incetinirii cererii de consum si a termenelor mai scurte de plata catre furnizori. 

"Cred ca la un moment dat in doi ani vom incepe sa vedem achizitii", a spus el. 

Kingfisher concureaza pe piata romaneasca cu retaileri precum Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Praktiker si Leroy Merlin. 

Kingfisher a anuntat in aprilie preluarea de la compania franceza de retail Group Bresson a celor 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro anul trecut. Acestea urmeaza sa fie reconfirgurate in formatul Brico Dépôt, utilizat de compania britanica in Franta si Spania.  Kingfisher nu a prezentat valoarea tranzactiei, dar la momentul respectiv o sursa apropiata situatiei a declarat Bloomberg ca retailerul britanic a convenit plata a 75 de milioane de euro pentru cele 15 magazine Bricostore din Romania, suma mai mica decat valoarea neta a activelor, intrucat dreptul absolut de proprietate se exercita pe 60% din magazinele implicate in tranzactie. 

Dupa preluarea celor 15 magazine, Kingfisher a ajuns la aproximativ 1.050 de unitati in noua tari din Europa si Asia.  Kingfisher a inregistrat vanzari de 10,57 miliarde de lire sterline (12,3 miliarde de euro) pentru anul fiscal incheiat in ianuarie, in scadere cu 2,4% fata perioada similara a anului anterior.