Decizia vine ca urmare a contextului actual și reprezintă o confirmare a promisiunii companiei de a rămâne un sprijin pentru întreaga echipă și totodată, de a aduce puțină bucurie în casele angajaților, mai ales în contextul actual”, informează retailerul.

Fiecare angajat va intra în posesia bonusului sub forma unui voucher cadou în cursul acestei luni. Kaufland are în România peste 15.000 de angajați, iar salariul brut minim lunar în companie este de 3.650 lei.

Ne dorim ca fiecare membru al echipei noastre să simtă că este apreciat și că face parte dintr-o adevărată familie pe care se poată baza, lucruri cu atât mai importante mai ales în contextul actual”, a declarat Marco Hößl, Director General Kaufland România și Republica Moldova.

Demersul vine ca o continuare a seriei de activități dedicate angajaților, cu prilejul aniversării celor 15 ani de activitate ai companiei în România și desfășurate în intervalul septembrie – noiembrie 2020. Angajații vor primi în continuare și alte beneficii speciale, oferite anual de companie în preajma sărbătorilor de iarnă.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 127 de magazine în România.

Și conglomeratul german Siemens a anunțat recent că oferă angajaților un bonus de până la 1.000 de euro, care va ajunge la toți cei aproximativ 235.000 de angajaţi pe care îi are compania. Vor fi plătite sume de până la 1.000 de euro, dar nivelul exact va fi ajustat conform puterii de cumpărare din diferite ţări.

Siemens operează în România patru fabrici şi şase centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale și are peste 2.200 de angajaţi.