"Pe parcursul anul 2012 am incheiat intelegerea cu Caelum Development pentru dezvoltare ParkLake in Bucuresti. Constructia urmeaza sa inceapa in 2014 si centrul va cuprinde 200 de magazine, deservind o arie de acoperire de o jumatate de milion de persoane. Proiectul, reprezentand o investitie de 185 milioane de euro, are deja semnate contracte pentru 52% din totalul de 67.000 metri patrati inchiriabili", se arata in raportul anual al operatorului portughez de centre comerciale Sonae Sierra, preluat de Mediafax.

Proiectul a fost anuntat in urma cu peste cinci ani de catre Caelum Development, care estima o investitie de circa 500 milioane de euro pentru o suprafata de 110.000 de metri patrati. In 2008, Sonae Sierra s-a asociat cu Caelum pentru dezvoltarea proiectului, insa in cele din urma a iesit din parteneriat, pentru a reveni in 2012.

Centrul comercial va fi amplasat in cartierul Titan

ParkLake Plaza va fi amplasat pe Bulevardul Liviu Rebreanu, langa Parcul Titan, din sectorul 3, pe un teren de 8,2 hectare, achizitionat de Caelum Development in 2006.

In urma cu aproximativ un doi ani, Caelum anunta ca a inceput lucrarile de constructie la centrul comercial, ajustat insa din punct de vedere al suprafetei pana la 67.000 metri patrati. De atunci nu au mai fost anunturi oficiale, insa potrivit informatiilor din piata, lucrarile au fost oprite inca de anul trecut.

Ce branduri si-au anuntat prezenta in mall

ParkLake Plaza va include o zona de restaurante internationale cu peste 20 de unitati, un multiplex Cinema City cu 16 sali, un hipermarket Cora cu o suprafata de 15.000 mp, Pure Fitness, Flanco, Douglas, Zara Home si mai multe magazine de moda precum H&M, Mango, Zara, OYSHO, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka.

Centrul va oferi 2.700 de spatii de parcare la subsol si o varietate distincta de activitati de timp liber si sporturi aflate in legatura cu parcul.

Sonae Sierra detine 51 de centre comerciale si este prezenta in 11 tari din lume, si administreaza peste 70 de astfel de proiecte, cu o valoare de piata de 6,5 miliarde de euro si cu o suprafata totala inchiriabila de peste 2,2 milioane mp. In Romania, compania detine River Mall din Ramnuicu-Valcea si a anuntat inainte de criza dezvoltarea de centre comerciale la Craiova si Ploiesti.

Mallul din Ramnicu Valcea, cu o suprafata de circa 12.000 metri patrati, este ocupat in proportie de 81%, iar veniturile realizate de retaileri au cumulat anul trecut 18,6 milioane euro, in crestere cu 10,7% fata de 2011.