Tranzactia se va finaliza dupa primirea avizului de la Consiliul Concurentei.

Potrivit PC Garage, magazinul isi va dezvolta in continuare brandul independent si echipa si va intra pe piete noi cu ajutor strategic din partea eMAG.

PC Garage va fi condus in continuare de Traian Cristea, in calitate de director general. Brandul, echipa, comunitatea si platforma PC Garage vor fi pastrate si dezvoltate.

Fondat in 2005, PC Garage este unul dintre cele mai mari magazine online din Romania, cu peste 40.000 produse active si reprezinta un reper pentru toti pasionatii de produse gaming si IT. In comunitatea My Garage sunt peste 100.000 de membri pasionati de hardware si overclocking.

“In cei 11 ani de cand e pe piata, PC Garage si-a creat reputatia de specialist in solutii de IT si gaming, care sta foarte aproape de clienti printr-o comunitate pasionata. Am ajuns la un punct in care ne-am dorit sa ne dezvoltam mai departe si eMAG este cel mai bun partener pe care il puteam avea. Impartasim multe valori si dorinta de a le oferi clientilor cele mai bune servicii. Acum vom putea beneficia de know how-ul lor pentru a duce filosofia PC Garage pe piete noi”, a declarat Traian Cristea, director general PC Garage, intr-un comunicat remis presei.

Citeste si: Prima zi din istoria eMAG cand vizitele de pe mobil le depasesc pe cele de pe desktop. Ce au comandat romanii 

De cealalta parte, Iulian Stanciu, CEO eMAG, a declarat ca retailerul  va investi in dezvoltarea regionala si cresterea gamei de produse si servicii, avand in vedere cresterea industriei de jocuri peste tot in lume si pozitionarea foarte buna a PC Garage in aceasta zona.
 
Fondat in 2001 de antreprenori romani, eMAG este un pionier al pietei de comert online din Romania, devenind lider regional, cu prezenta in Bulgaria, Ungaria si Polonia. Cu o gama de produse in continua crestere atat prin oferta proprie, cat si prin partenerii din Marketplace, clientii beneficiaza de servicii cu valoare adaugata precum 30 de zile drept de retur, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, Service Pick Up and Return, finantare in rate prin eCredit, aplicatia de mobil si „Plata cu un click”, serviciul de comanda instant prin swipe.