Compania Dante International, care detine eMAG.ro, este controlata de Naspers - 75% si omul de afaceri Iulian Stanciu - 25%.

Cu vanzari de aproximativ 80 milioane de euro in 2014, retailerul Agito este controlat integral de Naspers, dupa ce a cumparat un pachet de actiuni reprezentad 97% in 2012.

"Vom utiliza platforma eMAG.ro si la agito.pl. Va avea loc o optimizare a activitatii, o reducere de costuri. Experienta din Romania va fi integrata si in retailerul din Polonia. Inca nu s-a stabilit daca agito.pl va fi inlocuit cu eMAG.ro", a declarat Iulian Stanciu, directorul generala al Dante International, care nu a dorit sa prezinte informatii despre valoarea tranzactiei, potrivit Mediafax.

Dante International a depus in luna decembrie a anului trecut o solicitare la Consiliul Concurentei si Protectia Consumatorului din Polonia privind preluarea controlului asupra Agito.

"Aceasta extindere face parte din strategia noastra asumata pe termen mediu si lung de a ne consolida pozitia in regiune. In prezent, accesam, datorita celor trei piete in care ne desfasuram activitatea deja - Romania, Bulgaria si Ungaria - o baza de peste 36 de milioane de clienti. Acum intram intr-o tara mare din regiune, cu aproape 39 de milioane de locuitori, cu o piata de comert electronic estimata la patru miliarde de euro si cu un potential mare de crestere", a declarat directorul de dezvoltare internationala al Dante, Sorin Ionescu.

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMAG este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piata romaneasca. Pentru anul 2014, afacerile eMAG.ro au fost estimate la 260 milioane de euro, in crestere cu mai mult de 40% fata de 2013.