eMAG IT Research este controlata in proportie de 99,98% de Dante International, operatorul retailerului online eMAG.ro.

Denumit "Centrul de dezvoltare software eMAG IT Research", proiectul a primit un ajutor de stat in suma de 6,65 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Dante International, citat de Mediafax.

Proiectul face parte din strategia de extindere la nivel european a platformei eMAG.ro.

Cu vanzari in 2013 de 188 milioane de euro si cu o tinta de peste 260 milioane de euro pentru acest an, retailerul online este prezent si in Ungaria (www.emag.hu) si Bulgaria (www.emag.bg).

Pentru a sustine strategia de dezvoltare, Dante International a decis crearea unor firme specializate pe achizitii, marketing online si dezvoltare software.

In acest context a fost infiintata, in luna mai a acestui an, firma eMAG IT Research, care va crea noua entitate pentru dezvoltarea de aplicatii software specializate in comertul electronic.

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMAG.ro este unul dintre cele mai mari retaileri online de pe piata romaneasca.

Retailerul online este controlat de grupul sud-african Naspers, prin MIH Allegro BV (Olanda) - 70%, si omul de afaceri Iulian Stanciu.