Astfel, până vineri, 17 aprilie 2020, magazinele şi hipermarketurile Auchan îşi continuă activitatea conform programului de funcţionare actual, respectiv între orele 8:00 şi 21:00, cu excepţia magazinelor Auchan Cotroceni, care va fi deschis zilnic între orele 8:00 - 20:00, şi Auchan Obor, deschis de luni până sâmbătă de la ora 8:00 până la 21:00 şi duminică, de la 8:00 la 18:00.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, 18 aprilie, magazinele Auchan din toată ţara vor fi deschise între orele 8:00 şi 18:00, iar pe 19 şi 20 aprilie, în prima şi a doua zi de Paşte, acestea vor fi închise. Începând de marţi, 21 aprilie, magazinele vor reveni la programul normal actual.

Și retailerul german Lidl a anunțat, vineri, că îşi va închide magazinele din România în prima şi a doua zi de Paşte, respectiv pe 19 şi 20 aprilie, activitatea urmând a fi reluată marţi, 21 aprilie.

În acelaşi context, magazinele MyAuchan din benzinăriile Petrom vor fi deschise în toată perioada în programul normal al staţiilor Petrom, cu excepţia staţiei din Bucureşti, dr. Herescu, care va funcţiona zilnic în intervalul orar 6:00 - 22:00.

În ceea ce priveşte cumpărăturile pentru sărbătorile pascale, reprezentanţii Auchan precizează că atât magazinele fizice din toată ţara, cât şi cel online, sunt deja aprovizionate cu tot ceea ce este necesar pentru această perioadă - de la alimente de bază, carne de miel, legume, verdeţuri, ouă, lactate, cât şi produse din ciocolată, cozonaci şi coşuri tematice ce pot fi oferite cadou.

De asemenea, până pe 18 aprilie sute de produse din oferta de Paşte, printre care sortimente de ciocolată, panettone, cozonac şi coşuri cadou beneficiază de reduceri de până la 30%.

"Reamintim că Auchan a pus în aplicare un plan extins de protecţie în magazinele sale: instalarea geamurilor de protecţie din plexiglas la casele de marcat din toate magazinele; igienizarea sistematică a cărucioarelor, coşurilor de cumpărături, caselor, benzilor de produse, POS-urilor, precum şi a vitrinelor şi frigiderelor; igienizarea şi dezinfectarea, cu regularitate, a intrărilor şi scărilor rulante; plasarea dispozitivelor automate de dozare gel dezinfectant la intrări, precum şi în diverse puncte din interiorul magazinelor; verificarea periodică a sistemelor de ventilaţie din magazine; eliminarea testerelor de produse şi anularea degustărilor şi evenimentelor din magazine; monitorizarea zilnică a stării de sănătate a angajaţilor prin măsurarea temperaturii prin termo-scanare în momentul venirii la serviciu şi este în coordonare permanentă cu autorităţile pentru implementarea măsurilor suplimentare de siguranţă sanitară. Ţinând cont de măsurile de prevenţie şi siguranţă aflate în vigoare, compania recomandă clienţilor să îşi procure din timp produsele necesare pentru Paşte", se menţionează în comunicatul retailerului.

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, două supermarketuri Auchan şi o reţea de 24 magazine de proximitate MyAuchan. Retailerul raportează peste 280.000 mp suprafaţă netă de vânzare, aproximativ 10.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri, cu taxe, de peste 1,2 miliarde de euro.