"Radu Stoica este CFO (director financiar, n.r.) la Deichmann de la 1 aprilie", au declarat pentru Mediafax reprezentantii retailerului de incaltaminte, cu o retea de 65 de magazine in Romania la finele anului trecut. 

Stoica a ocupat functia de director financiar al companiei de bricolaj din ianuarie anul trecut, anterior detinand functii similare in cadrul grupului german Lidl.

Deichmann a deschis 11 magazine anul trecut in Romania si a inregistrat venituri brute de 251,2 milioane lei (56,8 milioane euro), in crestere cu 15,4% comparativ cu 2012, iar pentru acest an are in plan 6 deschideri noi. 

In urma cu o saptamana, BauMax, retailerul austriac de bricolaj care detine 15 magazine in Romania, a anuntat ca va inchide cele sapte magazine pe care le are in Turcia si ca va decide pana la sfarsitul lunii aprilie daca va pastra operatiunile din Europa de Sud-Est, inclusiv Romania. 

Guvernul austriac a refuzat propunerea de a cumpara colectia de arta a lui Karlheinz Essl, fondator si proprietar al BauMax, evaluata la 250 de milioane de euro. Fondatorul BauMax intentiona sa foloseasca banii obtinuti dintr-o eventuala tranzactie pentru a salva o parte a companiei si mii de locuri de munca. 

Retailerul, cu aproape 10.000 de angajati in noua tari, a inregistrat o pierdere de 126 milioane de euro in 2012, dupa ce extinderea in Europa de Est a pus o presiune prea mare pe finantele companiei. Ultima piata pe care a intrat BauMax a fost Turcia, in 2010.  Cele mai mari pierderi au fost raportate in 2012 in Romania, de 26 milioane euro, si Turcia, 14 milioane euro, potrivit cotidianului austriac Die Presse.Cu exceptia Slovaciei, toate diviziile est-europene ale Baumax au inregistrat pierderi. 

Compania nu a publicat inca rezultate pentru anul trecut. 

Bancile creditoare ale BauMax, inclusiv Raiffeisen, Erste Group si Bank Austria, vor decide pe 28 aprilie daca aproba un plan de restructurare pentru retailer. 

BauMax are 158 de magazine, din care aproape jumatate in Austria, iar restul in Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Romania, Bulgaria si Turcia. 

Grupul a acumulat datorii de 1 miliard de euro, din care 350 milioane euro imprumuturi pentru operatiuni si 650 milioane euro credite ipotecare.  Piata romaneasca a retailului de bricolaj traverseaza o perioada dificila, marcata de retrageri si consolidare.