Fodatorul Baumax, Karl-Heinz Essl, a anuntat anterior ca va scoate la licitatie colectia personala de arta pentru a atrage finantare si a salva compania de la colaps. Reprezentantii Baumax au sugerat insa ca veniturile provenite din licitatie ar putea acoperi salvarea operatiunilor din Austria, insa ar fi insuficiente pentru a sprijini afacerile din Europa de st. Essel a afirmat, intr-un interviu citat de Die Presse, ca extinderea pe pietele din Europa de Est "nu s-a justificat".
 
In Austria, Baumax are 66 de magazine si 4.000 de angajati. Incluzand si operatiunile internationale, retailerul de bricolaj are 9.000 de angajati.
 
Baumax a inregistrat in 2012 o pierdere de 126 milioane euro, potrivit Die Presse. Cele mai mari pierderi au fost raportate in Romania, de 26 milioane euro, si Turcia, 14 milioane euro, potrivit Novinite. Cu exceptia Slovaciei, toate diviziile est-europene ale Baumax au inregistrat pierderi.
 
Grupul a acumulat datorii de un miliard de euro, din care 350 milioane euro imprumuturi pentru operatiuni si 650 milioane euro credite ipotecare.
 
Piata romaneasca a retailului de bricolaj traverseaza o perioada dificila, marcata de retrageri si consolidare. Grupul britanic Kingfisher a preluat anul trecut, ce la grupul francez Besson, magazinele Bricostore din Romania, care sunt transformate in Brico Depot.
 
Reprezentantii Kingfisher se aratau anul trecut interesati de preluarea magazinelor bauMax din Romania. Seful companiei, Ian Cheshire, afirma in luna iunie ca ar putea aparea oportunitatea magazine bauMax din Romania si Turcia.
 
Retailerul german de bricolaj Obi se pregateste sa se retraga in acest an de pe piata romanesca, unde a inregistrat pierderi in fiecare dintre ultimii ani incepand cu 2008, cand a deschis primul magazin, au declarat saptamana trecuta pentru agentia Mediafax surse din piata de profil. Obi a deschis primul magazin din Romania in 2008, la Oradea, extinzandu-se in urmatorii doi ani cu inca sase unitati, in Bucuresti (2), Arad, Pitesti, Ploiesti si Sibiu.
 
In luna februarie, grupul german Praktiker a anuntat vanzarea operatiunilor din Romania, unde detinea 27 de magazine, catre firma Search Chemicals, detinuta de omul de afaceri turc Omer Susli.