Mallul Promenada din nordul Capitalei, care va fi situat intre Calea Floreasca, soseaua Pipera si bulevardul Barbu Vacarescu, in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, va incerca sa atraga un numar cat mai ridicat din actualii clienti ai zonei comerciale Baneasa, care in prezent reprezinta cea mai puternica destinatie de cumparaturi din Bucuresti si din tara.

Ziarul Financiar a obtinut o prima lista cu retailerii care au semnat deja contracte pentru inchirierea unor spatii in proiectul dezvoltat de compania austriaca Raiffeisen Evolution, iar cea mai mare parte a ancorelor, magazinele pe suprafata mare, au fost deja stabilite. Programat pentru deschidere in Luna octombrie 2013, Promenada Mall are deja un grad de ocupare de aproape 70% din suprafata inchiriabila de 36.000 de metri patrati.

La primul nivel, aflat la subsol, cele mai mari spatii vor fi ocupate de catre un magazin Flanco si un supermarket Billa, in timp ce Hervis si Drogerie Markt vor ocupa alte spatii importante la acest etaj.

Astfel, pe zona de food cel putin, dezvoltatorii proiectului au ales sa creeze spatiu doar pentru un supermarket, in timp ce in zona Baneasa functioneaza un hipermarket Carrefour, cu vanzari anuale de aproximativ 100 de milioane de euro.

Cu alte cuvinte, Carrefour-ul din Baneasa nu va fi afectat serios de mallul Promenada, in conditiile in care un supermarket Billa are, in medie, vanzari de 5-6 milioane de euro.

Citeste continuarea pe www.zf.ro