In luna aprilie 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 9,2% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,0%.

Evolutia fata de martie s-a datorat cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+17,1%), vanzarilor de produse nealimentare (+10,2%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2013, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 2,0%, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+5,1%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,9%). Scǎderi s-au inregistrat la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,3%).

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,7 %, respectiv cu 1,2%. Dinamica a fost sustinuta in principal de cresterea vanzarilor de produse nealimentare (+8,5%). Scǎderi s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-2,5%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2013, comparativ cu luna aprilie 2012 a inregistrat o crestere cu 1,2% datorata cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+6,1%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scǎzut cu 4,8%.

In primele patru luni cumulat, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de perioada ianuarie - aprilie 2012 ca serie bruta cu 0,6%, pe fondul cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+2,6%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,1%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scǎzut cu 3,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele patru luni a inregistrat o crestere cu 1,0% datorata cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+3,5%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 2,8%.