"Vom organiza o noua licitatie pe 16 mai, la un pret de 26,2 milioane de euro", a spus partenerul Casei de Insolventa Transilvania (CITR), Radu Lotrean, lichidatorul judiciar al centrului comercial.

City Mall a fost scos la vanzare prima data pe 31 martie, la un pret de 33 milioane de euro. Pentru ca niciun investitor nu s-a aratat interesat sa cumpere mallul scos la vanzare, a mai fost organizata o noua licitatie pe 20 aprilie, la un pret cu 10% mai mic, respectiv 29,5 milioane de euro.

Dupa cel de-al doilea termen de depunere a documentatiei pentru licitatie, reprezentantii CITR au spus ca se vor gandi la alte modalitati de valorificare a activului, inclusiv pastrarea acestuia in contul creantelor.

Centrul comercial a intrat in insolventa in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006. La vremea respectiva, Victoria Holding a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 de milioane de euro.

Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Ce datorii are City Mall la banci?

Cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 de milioane de lei (peste 41 de milioane de euro), din care Bancpost are 21,6 de milioane de lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 de milioane de lei (35,7 de milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank aproape 1,28 de milioane de lei (circa 300.000 de euro). In total, 67,3 de milioane de euro, bani pe care Victoria Holding i-a imprumutat pentru cumpararea centrului comercial si pentru constructia unei parcari.

City Mall are o suprafata totala de 38.000 metri patrati, structurata pe trei subsoluri, parter si patru etaje si ofera o suprafata de inchiriat de 19.000 de metri patrati. Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zona de cafenele si restaurante si un cinematograf.

In anul 2006 firma a obtinut un profit de 9 milioane de euro, iar in 2007 a inceput sa aiba pierderi. Un an mai tarziu, City Mall a avut un deficit de 93,3 de milioane de lei.

In ceea ce priveste anul 2010, in primele 10 luni ale anului, pierderea centrului comercial a fost de 15,06 milioane lei.

Casa de Insolventa Transilvania anunta in februarie, cand a publicat data primei licitatii, ca mai multe fonduri de investitii, investitori din real estate si dezvoltatori de mall-uri si-au exprimat interesul de a participa la licitatie. Oferta de vanzare a fost promovata prin intermediul CB Richard Ellis Group si Colliers International.

Vezi ce alte malluri urmeaza sa se deschida in urmatorii trei ani.