Compania are în prezent peste 15.000 de angajaţi şi este una din cele mai mari companii din România, după cifra de afaceri (11,87 miliarde lei în 2019).

”Kaufland România urmează să creeze 1.000 de noi locuri de muncă în toată ţara, până la sfârşitul anului fiscal, în februarie 2021. Noile locuri de muncă vin atât din contextul deschiderii de noi magazine, cât şi din extinderea echipelor actuale. Compania are în prezent peste 15.000 de angajaţi”, informează compania într-un comunicat.

Afacerile retailerului german Kaufland România au crescut anul trecut cu 9%, la 11,87 miliarde lei, iar profitul net cu 7,5%, la 847,66 milioane lei, potrivit datelor raportate de companie la Ministerul de Finanţe. Compania a anunţat în iunie că vrea să ajungă la 160 de magazine până în 2024, de la 132 în prezent.

Compania anunță. totdată, extinderea programul ACCES (Angajare de Candidaţi cu Cerinţe şi Evoluţii Speciale) de integrare a persoanelor cu dizabilităţi.

”Acesta este un program lansat la finalul anului 2019, prin care ne dorim să oferim şanse egale tuturor, din punct de vedere social şi profesional, şi de a schimba în bine calitatea vieţii şi a dezvoltării acestora. Astfel, planul nostru este ca în următoarea perioadă să aducem în echipă peste 500 de persoane cu dizabilităţi alături de care să îndeplinim promisiunea noastră de a ne asuma responsabilităţi sociale, economice şi de mediu”, spune Estera Anghelescu, recruiting and employer branding director la Kaufland România.

Candidaţii interesaţi pot scrie pe adresa [email protected].

În aprilie, în plină pandemie, Kaufland a anunțat că face sute de angajări în toată țara. Cei care vor ajunge să lucreze în magazinele Kaufland vor primi un salariu brut minim lunar în companie este de 3.650 lei, valabil de la 1 martie 2020, cu 60% peste salariul minim pe economie din România. Retailerul oferă, de asemenea, și o serie de beneficii, cum ar fi dezvoltare, program de lucru flexibil și un loc de muncă stabil.

Kaufland România este lider al pieţei locale de retail, a patra companie din România după cifra de afaceri, dar şi unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat, fapt confirmat de cel mai recent studiu care analizează datele financiare.

Potrivit datelor companiei, în anul 2019, prin activitatea sa a generat valoarea adăugată directă în România de aproximativ 461,7 milioane de euro, a oferit 12.500 de locuri de muncă cu normă întreagă şi a susţinut aproape 48.000 de locuri de muncă în economia românească prin activitatea, investiţiile şi salariile oferite.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine, 132.000 de angajaţi în opt ţări şi o reţea de 132 de magazine în România.