Declaraţia vine în contextul în care în presă au apărut informaţii despre posibile discuţii privind vânzarea Cora România către retailerul Carrefour, scrie News.ro.

Thierry Destailleur a subliniat că retailerul Cora va deschide noi magazine în România, o piaţă pe care activează din 2003, şi va continua să dezvolte segmentul online, iar ”zvonurile” privind vânzarea nu au suport real.

Ne uităm, aşadar, cu toată atenţia la dezvoltarea afacerii în România şi la diversificarea produselor şi serviciilor pentru consumatorii români. Ne bucură că avem peste 1 milion de clienţi fideli, deţinători ai cardului Cora. Lor, precum şi tuturor celorlalţi consumatori români, le dedicăm munca noastră. Îi asigur pe această cale atât pe clienţi, cât şi pe partenerii noştri de afaceri că zvonurile vehiculate în presă zilele acestea privind aşa-zise discuţii pentru vânzarea Cora sunt lipsite de orice suport real. Realitatea este una singură: Cora rămâne în România şi se dezvoltă pe piaţa locală”, a spus Destailleur.

Directorul general a mai spus că retailerul îşi asumă rolul de a pregăti ”tânăra generaţie” pentru a face faţă crizei forţei de muncă.

”Cora este o companie matură, cu o echipă de profesionişti pregătiţi să pună în practică proiectele de dezvoltare a reţelei de magazine, de diversificare a gamelor de produse şi de întărire a segmentului online, domeniu în care Cora a fost deschizător de drum. Ne asumăm în acelaşi timp rolul de a pregăti tânăra generaţie pentru a face faţă crizei forţei de muncă şi în acest scop avem parteneriate cu instituţii care organizează cursuri în sistem de învăţământ dual”, a mai spus Thierry Destailleur.