Retailerul se va concentra pe reducerea costurilor administrative in Franta, a anuntat luni Georges Plassat, citat de MarketWatch. 

Carrefour se va confrunta cu dificultati din cauza perspectivei economice nesigure, iar revigorarea grupului va necesita timp, a spus Plassat, la primul speech in public pentru prima data de la instalarea in postul de sef al Carrefour.

Este incert daca grupul este pozitiont cel mai bine pentru a administra operatiunile din Turcia, a adaugat acesta.

Georges Plassat s-a alaturat Carrefour in aprilie, urmand sa preia postul de director general in iunie, cu scopul de a revitaliza operatiunile din Europa ale retailerului. Schimbarea la nivelul conducerii s-a derulat mai rapid decat a fost planificat, dupa ce fostul director Lars Olofsson s-a retras in mai. Este a treia in ultimii patru ani.  Aceasta a venit dupa ce grupul a fost afectat de scaderea vanzarilor si intensificarea concurentei.  

Carrefour a inregistrat o crestere cu 3,6% a vanzarilor din Romania in primul trimestru al acestui an, la 277 milioane euro, de la 267 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

La sfarsitul primului trimestru, retailerul avea in Romania 52 de supermarketuri, 5 francize si 25 de hypermarketuri.  Anul trecut, vanzarile Carrefour pe piata locala au urcat cu 4,8%, la 1,184 miliarde euro.