La fiecare ora dispar de pe rafturi bax-uri intregi cu sticle de apa si sucuri, dar si cutii cu inghetata. E si normal, zapaciti de caldura de afara, oamenii cauta sa se racoreasca si sa isi faca provizii si pentru zilele toride care se anunta.

La cresterea vanzarilor contribuie si patronii de terase, care in asteptarea clientilor care vor sa urmareasca campionatul mondial de fotbal spun ca si-au facut stocuri serioase. Ei stiu ca pe o vreme ca aceasta multora li se face sete mult mai des.

Si la mare, spre pranz, soarele n-a mai fost prietenos. S-a facut zapuseala iar pe nisip puteai linistit sa prajesti oua. Asa ca toata lumea s-a mutat cu salteluta si colacul la parcul acvatic din Mamaia care arata ca o oaza intr-un desert.

Unii au fost atat de bucurosi ca au ajuns pe litoral incat nu s-au mai uitat la portofel. Dupa o vreme si-au dat seama ca teancul de bani s-a cam topit, si nu de la soare, ci de la preturi.
In acest sfarsit de saptamana, in judetul Constanta, se vor inregistra 31 de grade - in cazul care va bate gandul sa va urcati in tren sau in masina si sa faceti o mica excursie.