Anul trecut, Boromir a raportat venituri de 91 milioane lei, cu 22% mai mici decat in 2012, si pierderi nete de 4,7 milioane lei.

"La nivelul anului 2014, compania isi propune realizarea unui profit net in suma de 4,7 miliaone lei, pe seama concentrarii asupra valorificarii superioare a tuturor resurselor de care dispune societatea si printr-o politica sustinuta de eliminare a cheltuielilor nejustificate si reducerea costurilor", se arata intr-un raport al companiei, citat de Mediafax.

Boromir a fost infiintata in 1994 si patru ani mai tarziu a preluat moara Cibin din Sibiu. In urmatorii ani, compania a deschis puncte de lucru si la Deva, Hunedoara, Iasi si Slobozia. In mai anul trecut, compania a inchis sectia de productie paste din Iasi, precum si depozitul de vanzari de marfuri din Iasi.

Producatorul de paine si produse de patiserie Boromir Prod Buzau face parte din grupul Boromir, controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, care mai include si companiile Boromir Ind (Ramnicu Valcea si Deva), Boromir Pan, Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu (AMY) si Panmed Medias.

Un pachet de 11,91% este detinut de Banca Transilvania, compania de administrare a investitiilor BT Asset Management si trei fonduri de investitii administrate de aceasta.