Visa Europe estimeaza ca cheltuielile pe cardurile emise de companie vor inregistra o rata anuala de crestere de 20% si ca joi va procesa un numar de aproximativ 38 de milioane de tranzactii.

In 2008 si 2009, cea mai aglomerata zi de cumparaturi din an a fost 23 decembrie si dat fiind ca, in plus, anul acesta ziua de Craciun este sambata, Visa Europe estimeaza ca joi, 23 decembrie, va fi cea mai aglomerata zi de cumparaturi din anul 2010.

Compania estimeaza ca joi se vor realiza plati cu cardurile Visa in valoare de peste 23.000 de euro pe secunda.
La ora de varf, Visa Europe se asteapta sa proceseze peste 1.000 de tranzactii pe secunda, fata de 894 in 2009.

"Daca vremea si climatul economic au avut un anumit impact, datele noastre arata ca, in pofida unui debut ezitant al sezonului de cumparaturi in luna noiembrie, cheltuielile s-au mentinut la nivel ridicat in preajma celei mai aglomerate zile de cumparaturi. (...) Ne asteptam ca vanzarile marilor magazine sa inregistreze o crestere solida a gradului de utilizarea a cardurilor Visa, cu aproximativ 20% fata de anul trecut", a declarat directorul comercial al Visa Europe, Steve Perry.

Visa isi bazeaza estimarile pe datele privind volumul tranzactiilor de pana acum si pe comportamentul de plata in preajma Craciunului din anii anteriori. La fiecare 9 euro cheltuiti in Europa, un euro este pe un card Visa.