Programul Thiel a fost conceput de fondatorul PayPal, Peter Thiel, pentru a le asigura tinerilor ce vor sa devina antreprenori fondurile (cate 100.000 de dolari) si mentoratul necesar timp de doi ani, ca sa isi atinga telurile. Madison Maxey va fi prima participanta in cadrul programului care s-a axat pe industria modei, dorindu-si sa schimbe procesul actual de fabricare al hainelor. “Sa faci ceva ce nu mai face nimeni altcineva te izoleaza de restul lumii”, a declarat tanara pentru Business Insider.

Maxey a invatat sa coasa de la 16 ani si obisnuia sa intre la evenimentele de moda exclusiviste pe baza permiselor de presa VIP, obtinute datorita popularului sau blog de moda, in editie bilingva, La Societe de Mode. Toate aceste eforturi i-au adus o bursa scolara din partea CFDA (organizatie americana nonprofit pentru designeri) si revistei Vogue pentru adolescenti. Insa dupa un semestru la Colegiul de design Parsons, tanara a realizat ca scoala nu e pentru ea.

“Imi amintesc ca un profesor s-a suparat pe mine pentru ca am lipsit de la un curs, ca sa dau un interviu la o publicatie importanta, pentru un internship. In mintea mea, ceva care chiar te poate ajuta sa iti intaresti relatiile sociale si sa intri mai usor in campul profesional nu ar trebui sa fie ceva pentru care sa fii nevoit sa te lupti”, spune Maxey.

Antreprenoarea a pus la punct un plan pe care sa il prezinte parintilor ei, explicandu-le detaliat ce avea sa faca dupa ce renunta la scoala, cum avea sa se intretina, ce proiect dorea sa demareze, care erau costurile si pe ce perioada.

Dupa care a creat Madison Maxey Blazers, un start-up cu baza in New York, ce foloseste materiale reciclate pentru productia de blazere. Dar lucrurile nu au venit de la sine si a invatat lectia dura a respingerii. La un moment dat, a creat pachete de vanzare pentru 100 de buticuri atent selectionate si nici unul dintre reprezentantii acestora nu i-a raspuns. “Te doare, dar afli ca vei fi bine pana la urma. Prietenii tot te vor placea. Oamenii tot te vor lasa sa le frecventezi restaurantele”, spune Maxey.

Desi nu a intentionat niciodata ca Madison Maxey Blazers sa devina un site de comert online, si-a dat in scurt timp seama ca tehnologia o poate ajuta sa isi extinda viziunea. A auzit de programul Thiel de la sora ei si a aplicat.

Avand parte de sustinerea celor din spatele programului, Maxey vrea sa exploreze felul in care productia de haine poate fi optimizata ca sa se creeze tipare inteligente cu un efort cat mai mic. De asemenea, isi doreste sa integreze aceste practici ca sa ajute la diminuarea costurilor, sa inlocuiasca masinariile voluminoase cu unele bazate mai mult pe partea de software si sa creeze locuri de munca intr-o industrie pe care o vrea mai eficienta.

Maxey recunoaste ca renuntarea la facultate nu este pentru oricine, dar crede ca tinerii ar trebui sa aiba libertatea de a-si lua un timp liber, daca vor sa faca altceva, si nu sa li sa inoculeze ideea ca studiile superioare sunt singura cale spre succes.