Centrul comercial din Bucuresti, cu o suprafata inchiriabila de 76.000 metri patrati, a fost deschis la sfarsitul anului 2009, in urma unei investitii de peste 300 de milioane de euro, scrie Mediafax.

In total, AFI Europe a obtinut venituri din chirii in tarile unde detine active imobiliare, respectiv Cehia, Serbia, Romania si Bulgaria, de 48,8 milioane de euro, fata de 47,5 milioane de euro cu un an inainte.

Portofoliul AFI Europe a fost evaluat la sfarsitul anului trecut la 1,1 miliarde de euro, din care aproape jumatate, respectiv 535,3 milioane de euro, valoreaza activele detinute in Romania. Activele din Romania erau evaluate la sfarsitul anului 2010 la 536,8 milioane de euro.

In afara de centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizat de dezvoltatorul israelian in Romania, compania mai detine terenuri in Bucuresti, Ploiesti si Arad.

Compania are in cele trei orase terenuri in suprafata totala de 226.000 metri patrati, unde intentioneaza sa construiasca spatii de retail, birouri si locuinte, in perioada 2012-2013. Totodata, compania dezvolta AFI Business Park Cotroceni, un complex de birouri amplasat langa AFI Palace Cotroceni.

AFI Europe este parte a grupului Africa Israel, activ din anul 1997 in domeniul dezvoltarii si investitiilor rezidentiale si de retail.