In acest an, AFI Palace Cotroceni a renuntat la 33 de chiriasi, ale caror perfomante comerciale nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor.

Si mall-ul va continua renuntarea la astfel de chiriasi!

Aproximativ 50.000 de oameni au mers zilnic la cumparaturi in mall-ul AFI Cotroceni, conform datelor oferite de managerul complexului comercial, Israel Visel.

Acesta din urma a declarat azi, intr-o conferinta de presa, ca managementul companiei este foarte multumit de rezultatele inregistrate dupa doar un an de la inaugurare.

"Suntem convinsi ca centrul va merge si mai bine in 2011, pentru ca am ajuns la momentul in care lumea nu mai este panicata din cauza crizei si fiecare sta in liniste si isi face treaba", a subliniat Israel Visel.

Reprezentantii centrului comercial cred ca zona in care este construit mall-ul se va dezvolta in anii urmatori, mai ales dupa deschiderea pasajului Basarab.

"Din momentul in care va fi deschis pasajul Basarab, chiar daca nu facem nimic, vom avea o crestere cu 15% a traficului. Este un pod excelent, care va sprijini proiectul si veti vedea ca vor mai fi dezvoltate si alte proiecte aici in zona. Sunt multi proprietari de terenuri care vor incepe noi dezvoltari dupa deschiderea pasajului", a spus Visel.

AFI Palace Cotroceni a fost deschis in toamna anului 2009 si are o suprafata de 76.000 metri patrati. In acest centru comercial s-au investit aproximativ 300 milioane de euro.

Dezvoltatorul mall-ului, AFI Europe, a anuntat ca vrea sa inceapa in 2011 constructia a doua proiecte de retail la Ploiesti si in Bucurestii Noi, investitii in valoare de 95 milioane euro. Totodata se are in plan dezvoltarea primei cladiri de birouri, din cele cinci proiectate, de langa AFI Palace Cotroceni.

Ambele proiecte de retail din Bucurestii Noi si din Ploiesti au ca termen de finalizare sfarsitul lui 2012, iar cladirea de birouri la jumatatea aceluiasi an.

AFI Europe este parte a grupului Africa Israel, activ din anul 1997 in domeniul dezvoltarii si investitiilor rezidentiale si de retail in tari precum Cehia, Serbia, Romania, Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia si Ungaria.