Acest interval orar va permite să fie luate toate măsurile de prevenție și limitare a expunerii, în condițiile în care numărul infecțiilor cu coronavirus din România crește de la o oră la alta.

Chiriașii care trebuie să ofere un suport mai mare în această perioadă clienților AFI, precum farmaciile vor putea avea program de funcționare normal, potrivit unui comunicat remis presei.

Hypermarketul Auchan la AFI Cotroceni București și Cora la AFI Ploiești vor avea program normal ca și până acum.

Acest nou program de funcționare va fi valabil până la un nou anunț făcut de companie.

Și supermarketurile din România au anunțat măsuri speciale în această perioadă.

Citește și: ANPC: Magazinele au stocuri suficiente de alimente și de produse dezinfectante. Ce reguli trebuie să respecte cei care merg la cumpărături

Și Băneasa Shopping City a anunțat că pogramul centrului comercial se va desfăşura, începând de luni, 16 martie, între orele 12:00 şi 20:00, excepţie făcând farmaciile şi hypermarketul Carrefour, care vor îşi vor menţine programul.

"În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul coronavirus, Băneasa Shopping City monitorizează permanent situaţia la nivelul centrului comercial şi aplică in aceasta perioadă o conduită preventivă sporită în întreaga zonă comercială. Pentru siguranţa clienţilor noştri, am hotărât că, începând de luni, 16 martie 2020, şi până la data de 31 martie 2020, programul de funcţionare al Băneasa Shopping City să se desfăşoare între orele 12:00 - 20:00. Excepţie fac farmaciile care vor avea program de funcţionare normal (între orele 10:00 - 22:00) şi hypermarketul Carrefour care va avea program ca şi până acum (între orele 8:00 - 22:00)", se menţionează într-un comunicat.

Conform sursei citate, centrul comercial a aplicat o serie de măsuri de prevenţie suplimentare pentru igienizare şi curăţenie, printre care se numără: suplimentarea personalului responsabil cu serviciile de curăţenie, mărirea frecvenţei igienizării şi dezinfectării scărilor rulante, a meselor din zona food court şi a lifturilor, precum şi instalarea de aparate cu substanţe dezinfectante ce stau la dispoziţia consumatorilor în zona de food court şi la intrările în centrul comercial. De asemenea, în incinta centrului comercial, în perioada februarie - martie s-au intensificat serviciile de dezinfecţie cu produse avizate de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, și grupul NEPI Rockastle se alătură demersului autorităților de a identifica și implementa soluții care pot preveni răspândirea noului virus Covid-19.

Astfel, începând de luni, 16 martie, centrele comerciale din București - Promenada Mall, Mega Mall, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, alături de restul centrelor din grup, își vor ajusta programul de funcționare. Acestea vor fi deschise în intervalul 12:00-20:00.

Hipermarketurile și farmaciile din aceste centre comerciale vor funcționa după programul normal.

"Căutăm, alături de chiriașii noștri, cele mai bune soluții pentru a gestiona această provocare. NEPI Rockastle pune pe primul loc siguranța clienților și angajaților săi, iar această măsură a fost luată cu scopul de a preveni răspândirea noului virus. În acest context, au fost anulate toate evenimentele de amploare ce urmau să fie găzduite de centrele comerciale în următoarea perioadă. Clienții sunt încurajați să acorde o atenție sporită igienei personale și să își dezinfecteze frecvent mâinile, folosind dispenserele amplasate în incinta mall-urilor. Pentru a asigura un mediu cât mai sigur, a fost crescută frecvența operațiunilor de dezinfectare și igenizare a suprafețelor si au fost instalate dispensere cu dezinfectant în mai multe zone ale centrelor comerciale. Mai mult, toate filtrele sistemului de climatizare trec printr-un proces de înlocuire, iar centrele comerciale sunt aerisite în mod natural periodic”, informează compania.

NEPI Rockcastle este principalul grup de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est, care detine un portofoliu de proprietăți dominantă în România, Polonia și Slovacia și o prezență puternică în Croația, Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Serbia și Lituania.

Din portofoliul NEPI Rockcastle fac parte Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timișoara, City Park Constanta, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Deva, Braila Mall, Shopping City Satu Mare, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Aurora Buzau Shopping Mall.