Compania suedeză, care are peste 4.700 de magazine la nivel global, a avertizat că introducerea unui nou sistem logistic pentru accelerarea livrărilor va afecta vânzările şi va majora costurile pe pieţele sale importante, cum ar fi SUA, Franţa, Italia şi Belgia. Costurile suplimentare cu acest sistem se ridică la 400 de milioane coroane suedeze, potrivit Agerpres.

Totuşi, reacţia pieţei a fost pozitivă după ce H&M a anunţat că nu estimează o creştere a discount-urilor în acest trimestru datorită "calităţii şi echilibrului" stocurilor sale.

Joi, acţiunile H&M înregistrau un avans de 10,6%, după ce au pierdut aproape două treimi din valoarea lor de la nivelul record înregistra în 2015.

Directorul general Karl-Johan Persson a afirmat că în septembrie tendinţa vânzărilor a fost pozitivă iar problemele logistice vor afecta costurile şi vânzările în trimestrul patru dar într-o măsură mai mică.

În perioada iunie-august 2018, profitul înainte de taxe a scăzut cu 20%, la 4,01 miliarde de coroane suedeze (454 de milioane de dolari), în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un declin de 16%.

Vânzările online au urcat cu 32%, în timp ce profitul net a scăzut cu 19%, la 3,1 miliarde de coroane suedeze (352 de milioane de dolari), în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un câştig de 3,2 miliarde de coroane suedeze.

Vânzările, excluzând TVA, au urcat în perioada iunie-august 2018 la 55,82 miliarde de coroane suedeze.

În acest an, H&M intenţionează să deschidă aproximativ 380 de magazine şi să închidă 140. Cele mai multe magazine vor fi deschise pe pieţele emergente în timp ce închiderile vor fi pe pieţele mature.

H&M se confruntă cu creşterea concurenţei pe piaţa din Europa, după ce tinerii au preferat să facă achiziţii de la retailerii online, cum ar fi Asos şi Zalando.

Grupul suedez are opt branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Cheap Monday, Arket şi H&M Home.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.