Zilele acestea pe culoarele hypermarketurilor din Capitala e o adevarata cursa a carucioarelor. Miza? Caruciorul cel mai plin cu banii cei mai putini.

Previzibil, in marile magazine batalia cea mai dura s-a dat la raionul de patiserie. Doamnele zilelor noastre nu au nervi sa framante ore in sir cozonacul si nici sa coaca pasca asa ca se multumesc cu lucruri gata facute.

La macelarie, oamenii stau cu ochii pe vanzatoarea ca la farmacie sa nu greseasca gramajul. Prea putini isi permit un miel intreg, asa ca iau cate o bucatica de pofta.

Joi, kilogramul de carne costa in medie cam 25 de lei. Multi aplica tactica de imprietenire cu vecinul de coada, ca sa imparta pe jumatate.

Exista si varianta mielului la caserola, gata transat..doar ca: ''Preturile au crescut mult fata de anul trecut, luam asa pentru o singura masa de doua persoane'', spun clientii.

Tocmai de aceea, acolo unde se poate... se negociaza. ''Lasam la pret dar doar daca cumperi 10 legaturi'', spun vanzatorii.

Dureros este ca in loc sa manance tot romanul, va ramane cu pofta. Preturile s-au dublat fata de anul trecut mai ales ca de trei zile tot cresc si iar cresc.

O salata costa un leu, o legatura de ridichi 50 de bani , leusteanul pleaca de la un leu, iar loboda, stevia si ceapa verde se vand cu 70 de bani. Ca sa iti ajunga pentru ciorba, drob, stufat dar sa ramana cateva fire si linga o felie de branza tot dai 75 de lei numai pe verdeata.

Adaugam un carton de oua de asemenea la pret dublu fata de 2011 si ramanem fara alti 25 de lei.

Pentru 6 kilograme de miel pregatim inca 150 de lei. Daca adaugam si cozonaci de 25 de lei, care merg cu vin rosu de 15 lei inghitim in sec si descoperim ca fara 300 de lei nu avem nicio sansa sa intelegem ceva din acest Paste.

Ca in fiecare an, marile lanturi de magazine isi prelungesc programul. Astfel ca, pana vineri inclusiv, cele mai multe raman deschise pana la miezul noptii. Altele lucreaza pana la 22.30 sau 23.

Daca nici vineri seara nu reusiti sa va faceti cumparaturile pentru masa de Pasti, nu intrati in panica. Si sambata veti gasi deschis pana spre seara, indiferent de locul din care alegeti sa va aprovizionati.

In ceea ce priveste ziua de duminica, lacatele sunt puse pe toate magazinele. Exceptie fac doar cele care de obicei au program non-stop. Incepand de luni se redeschid toate.

Program marile magazine:

METRO

vineri: non stop
sambata 16.00
duminica inchis

REAL

Vineri  NON STOP
Sambata 21:00
Duminica 14:00-22:00 / inchis

KAUFLAND

vineri: 22:30
sambata 18:00
duminica: inchis

CARREFOUR

vineri: 24.00
sambata 19:00
duminica: inchis

CORA

vineri: 24.00
sambata 18.00
duminica: inchis