Elicopterele SMURD salveaza in fiecare an sute de vieti, insa nu pot sa transporte pacienti pe distante mari. Asa ca SMURD strange acum bani pentru un avion. Cei care vor sa-i ajute trebuie doar sa plateasca la comercianti cu un card special lansat impreuna cu o banca, iar 0,5% din valoarea fiecarei cumparaturi se va duce in conturile SMURD.

"La orice cont existent se poate adauga ca si un card suplimentar, destinat exclusiv pentru cumparaturi", a declarat Magda Sandulescu, director strategie clienti  retail Raiffeisen Bank

"Pentru un avion care nu este ultra-performant, dar un avion bun pentru a face terapie intensiva si a transporta macar un pacient cu echipa medicala si cu pilotii la o suma de aproximativ 2 milioane de euro pentru un avion nou", a declarat
Raed Arafat, fondatorul SMURD

In aceste conditii, Loteria Romana va pune in vanzare primul lot al lozului SMURD.

"Din vanzarea acestui loz, 10% din suma incasata se va trece in fondurile Fundatiei pentru SMURD. Un milion de lozuri am scos pentru inceput, la un pret de vanzare a lozului de 2 lei ar insemna 200.000 de lei", Gheorghe Benea, directorul Loteriei Nationale.

Cei care vor sa ajute la modernizarea maternitatilor din Romania o pot face folosind un alt card, tot la cumparaturi.

"Noi avem o intelegere cu UNICEF astfel incat in fiecare an sa dotam cel putin doua maternitati din Romania pentru a intra in programul 'Spitalul prieten al copilului'", a declarat Bogdan Spuza, director retail Unicredit Tiriac Bank.

"De indata ce copilul se naste este plasat la pieptul mamei, copilul trebuie hranit la san intr-o jumatate de ora, iar copiii stau impreuna cu mamele. Si toate cercetarile arata ca mai tarziu in viata copilul care este hranit exclusiv la san se descurca mai bine si este si mai destept", a declarat Edmond McLoughney, reprezentant UNICEF.

Si iubitorii naturii pot contribui cu 0,5% dupa orice tranzactie, la salvarea celor 350 de hectare de padure virgina de la Sinca Veche.

Clientii nu au niciun cost suplimentar, deoarece contributia lor este retinuta din comisionul perceput de banci de la comercianti. In plus, doua institutii financiare transfera organizatiei beneficiare jumatate din taxa anuala de administrare a cardului.