Anul trecut, containere care contineau 4.500 tone de sirop de artar, in valoare de 30 de milioane de dolari, au fost golite in urma unui jaf. Potrivit cercetarilor Politiei, hotii voiau sa le vanda pe piata neagra din Quebec, Canada. A urmat apoi furtul de nuci in valoare de 300.000 de dolari, din nordul Californiei.

Ultima noutate in materie de jafuri pe piata alimentelor vine dintr-un oras din Germania, Bad Hersfeld, unde hotii au reusit sa plece, weekend-ul trecut, cu cinci tone de Nutella, crema de ciocolata si alune, produsa de compania italiana Ferrero.

In valoare de peste 20.000 de dolari, incarcatura a fost transportata cu un trailer, insa Politia germana recunoaste ca nu se stie deocamdata cati oameni au participat la jaf, noteaza portalul Mother Nature Network.

Exista insa si alte modalitati prin care se pot face bani din Nutella. O mamica din California a dat anul trecut in judecata producatorul italian, pentru ca acesta ar fi sugerat ca emblematicul desert ar putea fi inclus intr-un mic dejun sanatos. Cele doua parti au cazut in cele din urma la pace, pentru suma de 3 milioane de dolari, bani incasati de reclamanta.