"E vorba de faptul ca domnul Iohannis, la disputa de ieri, a fost total nepregatit si a spus niste lucruri neadevarate. Primul dintre ele este cel referitor la faptul ca PNL, pe care il conduce de putin timp, a propus in comisia de modificare a Constitutiei un amendament la Constitutie privind votul electronic sau mijloace de comunicare la distanta si PSD l-a respins. Am in fata procesul verbal, Parlamentul Romaniei, Camera Deputatilor, amendamentul depus de catre Alina Gorghiu a fost retras. Nu a fost respins. Si rog ca domnul Iohannis sa fie mai bine pregatit cand vine si face afirmatii”, a afirmat Ponta.

La randul sau, Klaus Iohannis a insistat asupra faptului ca amendamentul indicat a fost respins.

"Scrie in limba romana aici, sa stiti, cu stampila", a continuat Ponta, prezentand un document catre camera de luat vederi.

Iohannis a intrebat daca premierul acorda o replica la replica, situatie in care Ponta a sustinut: "Nu. Ca sa inteleaga oamenii ca nu v-ati pregatit nici in seara asta".

Comisia de revizuire a Constitutiei a respins varianta introducerii notiunii votului prin corespondenta in legea fundamentala, propusa de catre deputatul PNL Alina Gorghiu, sub considerentul ca aceasta masura poate fi luata si pe actuala formula constitutionala.

Amendamentul lui Gorghiu, care completa articolul 62, alineatul 1 din Constitutie, prin adaugarea frazei "Dreptul de a alege poate fi exprimat si prin mijloace electronice sau mijloace de comunicare la distanta, potrivit legii electorale", a fost respins, inregistrandu-se 5 voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si o abtinere.

In prezent, in Constitutie se mentioneaza: "Camera Deputatilor si Senatul sunt alese prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat, potrivit legii electorale".

MAI MULTE DETALII PE WWW.STIRILEPROTV.RO.