Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a solicitat miercuri instantei Judecatoriei Sectorului 1 incuviintarea executarii silite a lui Adrian Nastase pentru un prejudiciu de peste 3,3 milioane de lei stabilit in obligatia fostului premier prin decizia definitiva din dosarul "Trofeul calitatii".

Solicitarea a fost judecata vineri, instanta admitand cererea formulata de un executor judecatoresc in numele ISC. Potrivit deciziei instantei, aceasta cauza nu are cale de atac.

"Admite cererea de incuviintare a executarii silite formulata de BEJ Timnea Vicentiu-Pascal impotriva debitorului Nastase Adrian, la solicitarea creditorului Inspectoratul de Stat in Constructii. Incuviinteaza executarea silita ce urmeaza a se efectua in circumscriptia teritoriala a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, potrivit art. 3711 alin. 3 C.proc.civ., pentru suma de 3.337.452,5258 lei, datorata de debitor in temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentinta penala nr. 176/30.01.2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala in dosar nr. 514/1/2009, ramasa definitiva prin Decizia nr. 160/20.06.2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori in dosar nr. 2470/1/2012, precum si pentru cheltuielile de executare. Fara cale de atac, conform art. 3731 C.proc.civ.", se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 1.

In 29 ianuarie, ISC a formulat la Judecaroria Sectorului 1 si o cerere de incuviintare a executarii silite a Dianei Gasparovici, aceasta urmand sa se judece in 8 februarie, potrivit site-ului instantei.

In 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Instanta a decis atunci si sa mentina dispozitiile sentintei date de prima instanta prin care Adrian Nastase, Jianu Irina Paula, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Vasile Mihail Cristian, Diana Gasparovici, SC A Rond SRL (societate a sotilor Popovici), SC Eurografica SRL (firma lui Vasile Cristian Mihai) sunt obligati sa plateasca despagubiri civile totalizand 6.481.383 lei (1.451.435 euro).

Diana Gasparovici, care a primit cinci ani de inchisoare cu executare, este singurul condamnat din dosar care nu se afla in inchisoare, ea nefiind gasita de Politie, potrivit Gandul.