Intrebat daca va candida la alegerile prezidentiale, Iohannis a raspuns: "Nu m-a rugat nimeni sa fac asa ceva, dar eu i-am rugat pe colegii din partid sa dezbata in organizatiile lor aceasta chestiune, dupa care probabil vom avea intern o faza de armonizare si congresul poate ajunge in situatia sa ia o decizie", scrie Mediafax.

Liderul PNL a fost intrebat daca ar candida la prezidentiale in cazul in care ar fi rugat de colegi. "Nu pot sa va raspund, fiindca nu m-au rugat inca", a replicat Iohannis.

La observatia jurnalistilor ca au fost mai multi colegi din PNL, inclusiv cei din organizatia Sibiu, care si-au exprimat dorinta ca el sa fie candidatul PNL la prezidentiale, Iohannis a replicat: "O opinie pur personala, pot sa va spun. In cazul in care cineva imi propune asa ceva sunt dispus sa fac acest lucru".

De asemenea, el a afirmat ca in perspectiva congresului se va deplasa in organizatiile judetene pentru a discuta cu liderii din teritoriu.

Iohannis a mentionat ca o decizie asupra candidatului PNL la prezidentiale ar putea fi luata la congresul extraordinar de la finalul acestei luni.