"Voi asuma pana miercuri, 25 martie, interimatul la MFP! Dupa adoptarea Codurilor Fiscale, voi inainta presedintelui propunerea pentru noul ministru", a scris Ponta pe Twitter.

Surse oficiale, citate de Mediafax, declarau anterior ca premierul Victor Ponta ia in calcul sa asigure interimatul la Ministerul Finantelor pana miercuri, cand Guvernul va adopta proiectele privind noul Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala, urmand sa aiba o discutie pe aceasta tema cu presedintele Klaus Iohannis.

"Varianta luata in calcul este ca premierul sa preia interimatul la Ministerul Finantelor, nu neaparat pentru 45 de zile, cat este termenul legal, ci in principal pana miercuri, cand va fi adoptat Codul Fiscal", au aratat sursele citate.

La inceputul saptamanii, Ponta declara ca are trei variante de posibili ministri, dar ca nu stie cine vrea sa fie "kamikaze" la conducerea Finantelor.

Premierul a anuntat ca, vineri seara, va merge la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Klaus Iohannis despre "relatiile institutionale legate de demisia ministrului de Finante", precum si despre alte probleme care trebuie rezolvate in perioada urmatoare.

Joi, premierul Victor Ponta a anuntat ca a aprobat demisia lui Darius Valcov din postul de ministru al Finantelor, avand in vedere cererea DNA de arestare a acestuia, si ca va prezenta in cel mai scurt timp presedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru acest portofoliu.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele incasate.

Duminica, Darius Valcov i-a inaintat premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Finantelor, dar Ponta a precizat atunci ca acesta va ramane ministru pana la finalizarea noului Cod Fiscal.