Antonescu a fost intrebat daca isi doreste un nou acord cu FMI.

"Eu nu mi-am dorit niciodata si PNL niciodata nu si-a dorit un acord cu FMI-ul, pentru ca un acord cu FMI-ul este in cel mai bun caz, sa luam varianta optimista, un tratament extrem de dur, ca un fel de regim – vorbim asa in termeni foarte populari – ca un fel de regim extrem de sever, care e necesar ca sa nu se agraveze starea de sanatate si Doamne fereste sa nu chiar aiba consecinte fatale, dar care nu e deloc placut. Eu nu cred, in orice caz PNL n-a facut-o, ca cineva trebuie sa-si doreasca, sa-si puna obiectiv sa ajunga sa aiba un acord cu FMI-ul", a raspuns liderul PNL.

"Dupa ce am dovedit si vom dovedi in continuare ca suntem una din tarile europene – nu sunt foarte multe, si nu sunt in orice caz cei mari care se ocupa cu supravegherea in aceasta privinta – suntem capabili sa ne incadram, sa ne ducem mai departe, sa supravietuim in conditii extrem de dure privitoare la deficitul bugetar, sa putem avea in ceea ce priveste FMI o alta baza de discutie, care sa lase mai multa libertate Guvernului Romaniei de a opta pentru un set sau altul de politici economice", a afirmat liberalul.

Antonescu a precizat ca principala problema pe care o are Romania este dezvoltarea, unde FMI "nu ne poate rezolva, nici nu-si propune, nici nu pretinde, nici nu e treaba lui". "E o problema fundamentala economica, sociala, politica pentru noi, pentru ca principalul angajament pe care noi l-am luat atunci cand am cerut voturile oamenilor a fost acela ca vom reporni motoarele economiei si in consecinta vom crea locuri de munca", a sustinut Crin Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a fost intrebat daca totusi Guvernul isi doreste un nou acord cu FMI. "Nu e vorba de dorinta...Guvernul este si el, nu sub comandamentul propriilor dorinte, ale premierului sau ale membrilor Guvernului, ci sub niste necesitati care exista in fata noastra", a replicat presedintele Senatului.