Liderul PNL a fost intrebat cum vede masura initiata de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, privind introducerea coplatii, masura contestata de liberali in momentul in care se aflau in opozitie.

"In masuri care tin de reforma sanatatii, sau de campul acesta de administrare a sistemului public de sanatate, sunt masuri importante care sunt initiate de catre ministrul Eugen Nicolaescu si care sunt asumate, sau nu, vom vedea, de catre intregul Guvern. Asta este o discutie care deocamdata e deschisa (...) am discutat cu domnia sa (Eugen Nicolaescu,n.r.), l-am rugat sa aiba si mai multa comunicare pentru toate masurile pe care le doreste, am avut o discutie si cu premierul si cu ministrul Sanatatii despre ceea ce urmeaza si lucrurile sunt inca in stadiul de ipoteza, de proiect", a sustinut presedintele PNL.

Intrebat daca personal este de acord cu masura introducerii unui sistem de coplata in spitale, Antonescu a mentionat ca asteapta inca "toate argumentele dintr-o parte si din alta".

"Avem aceasta reforma a sanatatii cu mize foarte mari si cu riscuri foarte mari pe care o cantarim, incercam sa o cantarim cat mai in detaliu", a mai sustinut liderul PNL.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat joi pentru Mediafax ca s-a aprobat HG privind coplata, pacientii vor da intre 5 si 10 lei o singura data la externare, indiferent de perioada spitalizarii, iar medicii de familie vor primi 50% pentru pacientii inscrisi pe liste si 50% pentru servicii.

Despre marea miza a actualei guvernari, “lupta corp la corp pentru a salva de la scufundare ambarcatiunea" economiei romanesti, profilul noului ministru al Justitiei si relatia cu presedintele Traian Basescu discuta, in editia de astazi a emisiunii "Dupa 20 de ani", presedintele Senatului, Crin Antonescu, impreuna cu moderatorul emisiunii, Cristian Leonte si jurnalistii Claudiu Pandaru (Gandul.info) si Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar).

Un album foto inedit cu presedintele Senatului se afla pe pagina Facebook a emisiunii "Dupa 20 de ani".