Emisiunea Dupa 20 de ani poate fi urmarita LIVE pe ProTv, ProTv NEWS si pe m.stirileprotv.ro, de pe orice device care este conectat la internet. Pe aparatele care ruleaza sistemele de operare iOS (Ipod, iPHONE, iPAD) si Android, poti urmari LIVE emisiunea in sectiunea VIDEO, pe aplicatiile speciale ale www.stirileprotv.ro. Daca esti pe mobil, click aici

Antonescu a precizat ca nu crede ca acest lucru se va intampla si a mentionat ca o noua suspendare a lui Traian Basescu nu reprezinta un punct de program al USL, nici declarat, nici nedeclarat.

Intrebat de moderator daca exclude o noua suspendare a lui Traian Basescu in 2013, Antonescu a imaginat scenariul suspendarii chiar in 2012, in cazul in care Traian Basescu ar refuza sa ia act de vointa politica exprimata de electorat la alegerile parlamentare.

"Nu exclud. Nu am cum sa exclud asa ceva pentru ca asa ceva nu tine de mine sau de noi. Imaginati-va, de pilda, ca in 2012 chiar, avem alegeri, alegerile dau o expresie clara de vointa politica si, impotriva spiritului Constitutiei, presedintele refuza sa ia act de asta si numeste un alt prim-ministru", a raspuns Antonescu, citat de Mediafax.

Intrebat explicit ce se intampla daca USL castiga 50% plus unu din mandate si presedintele refuza nominalizarea premierului solicitat de Uniune, Antonescu a aratat ca seful statului va face obiectul unei noi proceduri de suspendare.

"Se ajunge probabil la suspendare si se ajunge inca in 2012. Eu nu am cum sa stiu asta. Presupun sau pronostichez ca nu se va intampla si, daca nu se va intampla, o noua suspendare a presedintelui nu este un punct de program nici declarat, nici nedeclarat", a spus Antonescu.

El a precizat ca procedura de suspendare se va declansa daca seful statului nu va dori sa-l nominalizeze premier pe Victor Ponta sau va decide sa faca o alta nominalizare, tot din randul USL.

Solicitat sa comenteze scenariul in care USL castiga alegerile cu 50% plus unu si il nominalizeaza pe Victor Ponta premier, iar presedintele Traian Basescu refuza sa il numeasca pe Ponta, solicitand un alt nume de la USL sau nominalizand pe altcineva din randul USL, Antonescu a spus ca in aceasta situatie se va declansa procedura de suspendare.

"Se declanseaza procedura de suspendare. Dar eu chiar nu cred ca se va intampla asta pentru ca atata vreme cat avem - cu o zi inainte, cu doua zile inainte - pronuntarea populara, inca o data - fara nicio posibilitate de a o mai interpreta - o asemenea actiune a presedintelui ar fi clar o incalcare a Constitutiei, o sfidare a votului popular si ea nu are decat un raspuns democratic", a precizat Antonescu.