Intrebat daca sustine cererea senatorului PSD Georgica Severin de introducere a impozitului progresiv pe venitul global, Ponta a raspuns: "Sustin din toata inima ca in Romania sa revenim la practica pe care o au toate tarile occidentale si Statele Unite ale Americii, si anume ca fiecare cetatean sa aiba o declaratie de venituri. A fost discutia legata de Legea impozitarii marilor averi si noi nu stim ce venituri a avut un cetatean din diverse surse - salarii, pensii, chirii - nu avem o asemenea declaratie, pentru ca a fost desfiintata in 2005. Cred ca este bine, pentru ca in felul acesta putem sa avem mai multa responsabilitate cetateneasca, putem sa stim cine isi plateste taxe si cine nu si putem sa aflam cum este cu imbogatirile, ca daca vedem ca nu are niciun serviciu, nicio pensie, nimic, dar in anul ala si-a mai cumparat cinci masini si case, sigur ca e o chestiune de suspiciune. Deci, ideea europeana si americana ca fiecare cetatean sa isi declare o data pe an toate veniturile nu este in contradictie cu faptul ca platesti 16%. Oricum platesti 16%, dar e un lucru de transparenta fiscala", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a asigurat ca Guvernul va pastra cota unica de impozitare pana la alegerile din 2016.

Senatorul Georgica Severin a declarat, vineri, la Consiliul National al PSD, ca, in calitate de membri ai unui partid de stanga puternic, social-democratii trebuie sa inceapa sa vorbeasca despre introducerea unui impozit progresiv pe venitul global.

"Cred ca trebuie sa incepem sa vorbim, fara jena si fara frica, intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, de un impozit progresiv pe venitul global, pentru ca aceasta este o forma de impozit tipic de stanga si pe care o regasim in 23 de state europene", a aratat Severin.

El a mai pledat si pentru sustinerea sindicatelor si acordarea unei atentii importante pensionarilor, ca politici definitorii pentru un partid de stanga.